Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Malmöfoodtruck vann SM – trots att de anmält sig till vegoklassen av misstag

Malmöfoodtrucken Korrito råkade anmäla sig till fel klass i foodtruck-SM i helgen. Dagen innan panikköpte de svamp och första gången de hann laga rätten var på själva SM. Resultat: svenska mästare i vegetarisk streetfood.

Per Malmström efter att ha vunnit vegoklassen i foodtruck-SM.Bild: Privat
Skådespelaren Per Malmström och hans foodtruck Korrito har flera märkliga historier i bagaget. Förra sommaren kunde Sydsvenskan berätta hur han höll på att förlora 400 kilo hemgjord kimchi dagarna innan Malmöfestivalen. Allt på grund av Green matmarknads konkurs.
I år har Korrito med framgång sålt sitt bulgogimarinerade kött med kimchi fries på Malmö Garden Show, Malmö Street Food Festival och på Malmöfestivalen.
I helgen ville Per Malmström testa sin koreansk-inspirerade rätt mot resten av landets foodtrucks, så han beslutade sig för att ställa upp i foodtruck-SM i Kungsträdgården i Stockholm.
– En kompis hade först tänkt ställa upp i SM, men hoppade av så jag tog över hans plats. Det var först tre dagar innan tävlingen som jag insåg att han anmält sig till vegoklassen och vi fick inte lov att byta, säger Per Malmström.
Han började fundera på hur han skulle lösa situationen och dagen innan tävlingen köpte han in portabellosvamp och ostronskivling som marinerades och stektes. Det tillsammans med halloumitärningar, pommes frites, hemmagjord kimchi, pico de gallo, majonnäs, vårlök och sesamfrön utgjorde tävlingsrätten.
– Vi hann aldrig testa den innan. Första gången vi satte ihop den var till juryn. Så det var på vinst eller förlust. Vi hade bara köpt in till 100 portioner för vi trodde inte att det skulle bli något av detta. Sen läste de upp vårt namn som vinnare i vegoklassen och plötsligt stod vi där med en hundra meter lång kö, skrattar Per Malmström.
Vad händer framöver för Korrito?
– Nu har vi fått en hel del bokningar i Stockholm i vår, men vi ska även köra i Malmö. Vi har köpt en truck nu och ska utveckla den här och andra rätter, säger Per Malmström.
Fakta

Vinnarna på foodtruck-SM

Foodtruck-SM avgörs i fyra kategorier. De andra vinnarna blev:

Burgare: Matsas mat som även blev totalsegrare.

Mat på tallrik: The Good Gringo

Mat i hand/bröd: Joppes Food

Vego/vegan: Korrito.

Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen