Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-supportern efter svåra olyckan: ”Mår förvånansvärt bra”

Supportern och tidigare MFF-kommunikatören Martin Östling är på väg tillbaka efter det otäcka fallet på läktaren i samband med playoffmötet med Midtjylland i Herning för 10 dagars sedan.
– Jag mår förvånansvärt bra om man tänker smärtmässigt, säger han till Fotbollskanalen.

Martin Östling skadades svårt i samband med Malmö FF:s match mot Herning.Bild: Bildbyrån
Malmö FF fixade seger med 2–0 i returen mot Midtjylland och avancemang till gruppspelet i Europa League.
Men stor dramatik och otäcka scener utspelade sig på MFF:s supportersektion redan innan matchen hade startat. Martin Östling, som tidigare jobbat för MFF som kommunikatör, var nu på plats för att heja fram sitt lag, men föll sex meter rakt ner på betongen.
– Jag minns att vi applåderar [MFF-målvakten] Johan Dahlin som kom in för uppvärmning, sedan är nästa minne att jag vaknar upp på betongen och hostar blod, berättar han i en intervju med Fotbollskanalen.
Läs mer: MFF-supporter till sjukhus efter fall från trappavsats
Martin Östling kördes till sjukhuset i Århus, där man konstaterade omfattande skador.
– Kraniet var sönder, tio frakturer i ansiktet där käken var av bland annat, plus många andra mindre ben som var sönder. Jag har bröstbenet – också fraktur, revbenen – fraktur, axeln – någonting ur led, bäckenet – av på tre ställen, främre korsband vänster knä, inre ledband vänster knä och så hälen, berättar Martin Östling.
Han är glad att han lever.
– Jag är enormt glad. De var rätt tydliga här i Danmark och de stack inte under stol med att det lika gärna hade kunnat bli en dödlig utgång.
Gå till toppen