Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Tyskland för samtal om militärinsats i Syrien

Ett flygplan i det tyska flygvapnet. Tyskland för diskussioner med USA och europeiska allierade om en eventuell militär insats i Syrien. ArkivbildBild: carsten rehder/AP/TT
Den tyska regeringen uppger att den för samtal med USA och europeiska allierade om en eventuell militär insats i Syrien ifall regimen i landet använder kemiska vapen i den rebellkontrollerade provinsen Idlib.
Men socialdemokratiska SPD, som ingår i den tyska regeringskoalitionen, tänker inte stödja en sådan insats, uppger partiledaren Andrea Nahles.
"SPD kommer varken i parlamentet eller i regeringen att gå med på någon tysk medverkan i kriget i Syrien", säger hon i ett uttalande.
Militära insatser i utlandet är ett känsligt ämne i Tyskland, med tanke på landets nazistiska förflutna. Ett eventuellt deltagande i flygattacker i Syrien skulle också göra att Tyskland kom på kollisionskurs med Ryssland, som stödjer den syriske presidenten Bashar al-Assad.
Gå till toppen