Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Läsartext: Badets egna profil handlar bara om det rent grafiska

Oavsett vilket beslut kommunstyrelsen tar om särprofilering handlar det enbart om Högevallsbadets grafiska gestaltning, skriver Dan Kanter.Bild: Patrick Persson
Svar till Maj-Lill Iréne Jönsson, Sydsvenskan 5 september.
Läs också Vad innebär det när man särprofilerar badet?
Vår strävan är alltid att våra protokoll ska vara så tydliga och lättförståeliga som möjligt, men ibland når vi inte riktigt ända fram. Ärendet du refererar till rör sig om särprofilering från kommunens grafiska profil, och har således inget med särbehandling att göra.
En grafisk profil är, lite förenklat uttryckt, ett gemensamt sätt att visa vem avsändaren är. Genom att bestämma gemensam logotyp, färger, teckensnitt och layout, vill Lunds kommun göra det tydligare vem som ligger bakom till exempel en broschyr eller en annons.
Kultur- och fritidsnämnden har gjort bedömningen att Högevall, som sedan tidigare haft en egen logotyp och färgskala, har ett fortsatt behov av att avvika från kommunens gemensamma grafiska profil. Detta då de anser att badet verkar på en större besöksmarknad. Detta avsteg har man kallat särprofilering.
Detta ärende ska kommunstyrelsen nu ta ställning till. Men oavsett vad de beslutar kommer det endast beröra badets grafiska gestaltning som till exempel skyltar, broschyrer eller affischer, inte dess verksamhet.

Dan Kanter

Idrotts- och fritidschef, Lunds kommun
Gå till toppen