Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera bilbränder i Oxie

Tre bilar har förstörts vid en brand i Oxie under natten till tisdagen.

Bild: Patrick Persson
Bilarna stod intill varandra på en parkering på Oshögavägen. Räddningstjänsten larmades klockan 00.12. Två bilar blev helt utbrända, en delvis utbränd och en fick smältskador.
Flera andra bilar stod parkerade intill på parkeringen och räddningstjänsten arbetade med att försöka stoppa spridningen.
Bränderna rubriceras som skadegörelse genom brand, och polisen misstänker att någon har försökt anlägga ytterligare bilbränder i närheten av de brinnande bilarna.
Sedan 1 augusti har det gjorts tretton anmälningar om skadegörelse genom brand eller försök till samma brott i området. Nio av dem på just Oshögavägen.
– Det är ett större antal bilar som skadats eller förstörts i de flesta fallen, säger polisens presstalesperson Nils Norling.
– Vi tittar givetvis på hur de här brotten skulle kunna hänga samman. Det är ett så pass begränsat område.
Om brotten hade rubricerats som grova hade polisen haft större möjligheter att exempelvis kartlägga vilka mobiltelefoner som rört sig i området.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen