Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Första Koreasoldaterna snart identifierade

Kvarlevorna av de amerikanska soldaterna togs emot vid en högtidlig ceremoni den 1 augusti. ArkivbildBild: Susan Walsh/AP/TT
Femtiofem kvarlevor av vad som antas vara amerikanska soldater som stupade i Koreakriget återfördes från Nordkorea till amerikansk mark i augusti. Nu är rättsläkarna nära att identifiera de två första soldaterna. Soldaternas identiteter kommer att publiceras inom de närmaste dagarna, efter att anhöriga underrättats.
De två soldaterna stupade i striderna vid Chongchonfloden i november 1950, där USA led svåra förluster mot kinesiska styrkor.
Återförandet var en av de överenskommelser som nåddes under toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un i juni. Presidenten har själv beskrivit uppgörelsen som en stor seger.
Cirka 7 700 amerikanska soldater som stred i Koreakriget saknas fortfarande. Runt 5 300 av dem försvann i nuvarande Nordkorea.
Det kan ta många månader innan fler av kvarlevorna kan identifieras.
Gå till toppen