Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

"Hoppas att Astrid hade gillat filmen"

"Unga Astrid" har kritiserats av författarens dotter som tvivlar på att modern hade velat se den gjord. Men skådespelaren Alba August hoppas att Astrid Lindgren hade varit nöjd. – Hon var ju en rebell som stod upp för de svaga. Jag tror att hon hade tyckt att den här kvinnohistorien är viktig att berätta.

Regissören Pernille Fischer Christensen och skådespelaren Alba August har ägnat massor av tid åt att studera Astrid Lindgrens minsta rörelse. "Men det finns inga klipp på henne under 40, så det har verkligen varit utmanande", säger Alba August som spelar Astrid Lindgren i "Unga Astrid". Pressbild.Bild: Erik Simander/TT
Den unga Astrid Ericsson sitter i kyrkbänken och lyssnar på predikan. I Alba Augusts tolkning kan hon knappt sitta still, hon fingrar på psalmboken, prasslar och verkar befinna sig någon helt annanstans. Vi vet vad den rastlösa småländska tösen skulle komma att lyckas med som vuxen, när hon fick leva ut sitt inre rika liv framför skrivmaskinen. Men hur blev hon den hon blev egentligen?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen