Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hyllad pizzarestaurang öppnar vid Värnhem

Den hyllade pizzarestaurangen Pizza Dal Sud på Mitt Möllan i Malmö öppnar snart en helt egen restaurang vid Värnhem. Om några veckor öppnar de i Värdshuset Röda Nejlikans tidigare lokal under namnet Dal Sud.

Tommaso Memoli vid pizzaugnen på Pizza Dal Sud på Mitt Möllan.Bild: Emma Larsson
I sju år arbetade italienaren Tommaso Memoli på restaurang i London och där träffade han sin svenska flickvän Evelina Marmander som fick honom att flytta till Malmö. 2015 drog han igång den napolitanska pizzarestaurangen Pizza Dal Sud på köpcentret Mitt Möllan på Möllevången. På den tiden fanns det bara ett fåtal restauranger på plats på köpcentrets foodcourt, men sedan dess har utbudet vuxit och idag är Mitt Möllan en av Malmös mer populära lunchmötesplatser. Och Pizza Dal Sud har hyllats av Sydsvenskans krogkritiker Bong, Metro och av pizzakonkurrenten Sandra Mastio i Sydsvenskans ”Malmös bästa”.
Framgångarna på Mitt Möllan har gjort att Tommaso Memoli och Evelina Marmander nu har möjlighet att öppna en helt egen restaurang i sitt eget hemkvarter vid Värnhem. Närmare bestämt i den kroglokal på Ringgatan där senast Värdshuset Röda Nejlikan legat och innan dess italienska Fabrizio och Italia.
– Vi har letat efter nya lokaler ett tag och när vi fick vårt andra barn så flyttade vi till Värnhem. Då gick Tommaso förbi den här lokalen och sade ”det här är stället. Här ska vi öppna”. Han går mycket på känsla, skrattar Evelina Marmander.
Just nu pågår renovering av lokalen och förhoppningen är att kunna öppna i mitten på oktober. Då under namnet Dal Sud.
– Vi kommer att ha fokus på pizzor, men vi kommer även att ha ett lite bredare utbud med enklare traditionella rätter från södra Italien. Inte så mycket pasta, utan mer smårätter. Charkbrickor, vegetariska brickor, ostar, friterat, inlagda grönsaker och annat, säger Evelina Marmander.
Paret har precis kommit tillbaka från Italien där de har varit och knutit kontakt med en italiensk odlare som ska leverera säsongsanpassade grönsaker, vilket kommer att påverka menyn på Dal Sud.
Tommaso Memoli kommer att dela sin tid mellan restaurangen på Mitt Möllan och den på Värnhem, även om han i början kommer att fokusera mer på det nya stället. På Dal Sud kommer man att kunna ha öppet längre på kvällarna än vad som har varit möjligt på Mitt Möllan. Det blir även luncher, men stängt på måndagar.
Här på Ringgatan ska Dal Sud öppna senare i höst.Bild: Jonas Gillberg
De som drivit restaurang i lokalen tidigare har inte blivit speciellt långvariga. Är läget ett problem?
– Jag gillar Värnhem. Här dyker upp fler och fler bra ställen och jag tror att Dal Sud är annorlunda än de tidigare ställena som varit här i lokalen. Pizza är en rätt för folket, säger Tommaso Memoli.
Men ni kommer inte att lämna Mitt Möllan?
– Aldrig. Det är mitt första ställe, så det vill jag behålla. Det är tack vare Mitt Möllan som vi kan öppna detta, säger Tommaso Memoli.
– Han är en romantiker, skrattar Evelina Marmander.
– Man ska alltid behålla det första stället, hur mycket man än växer. Jag tror att det betyder tur, säger Tommaso Memoli.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen