Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Kävlinge får en ny riksdagsledamot

Sverigedemokraternas gruppledare i Kävlinge, Lars B Andersson, blir riksdagsledamot. Det står klart efter söndagens val. "Det ska bli hur spännande som helst" säger han.

Lars B Andersson (SD) från Kävlinge får plats i riksdagen.Bild: Lars Brundin
Lars B Andersson är gruppledare för SD i Kävlinge och sitter i såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige i Kävlinge. De senaste åren har han även arbetat som partiledarassistent till Jimmie Åkesson (SD).
Inför valet stod han på plats 43 på Sverigedemokraternas lista till riksdagen och har därmed sin plats säkrad då SD ser ut att få 65 mandat i riksdagen.
– Jag hoppas få en plats i utrikesutskottet eftersom jag har bott utomlands i halva mitt liv, säger Lars B Andersson.
Efter 28 år utomlands, främst i USA men även i Norge och Australien, flyttade han hem till Sverige 2009.
Han kommer nu att lämna sin plats i kommunstyrelsen och även gruppledaransvaret för SD, men fortsätter som ledamot i kommunfullmäktige.
– Eftersom Kävlinge har fullmäktigemöten på måndagar så fungerar det bra, riksdagsarbetet är upplagt så att man arbetar i sin hemkommun då, säger han.
Sverigedemokraterna gick i Kävlinge starkt framåt i riksdagsvalet, var fjärde Kävlingebo röstade på SD till riksdagen, medan betydligt färre röstade på SD i kommunvalet, 19 procent.
– Jag tolkar det som att många är nöjda med hur Kävlinge har styrts, men att man vill ha en annan migrationspolitik, kanske har även frågan om trygghet påverkat att man röstat på oss på riksnivå, säger Lars B Andersson.
Läs mer: 4 frågor till: Lars B Andersson, Sverigedemokraterna Kävlinge
Gå till toppen