Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Lita inte på att hotellen skickar vidare dina vykort

Tommy Ahlqvist skickar gärna vykort när han är ute och reser.Bild: David Frederiksen
Nu är sommaren över för denna gången och man minns sin sköna utlandsresa och alla fina minnen.
Min fru och jag är av den gamla traditionen att vi gärna köper vykort (ganska många) och skickar till släkt och vänner, så även denna sommar från Mallorca.
Att efter en dag på stranden eller poolen sitta på sin balkong med ett glas vin eller en kall öl och skriva några trevliga rader på alla vykort man köpt är en mysig avkoppling innan det bär ut på stan för att hitta en trevlig restaurang.
Man tar vykorten med sig och med den fina service många hotell erbjuder så finns det en liten postlåda vid receptionen eller i dess närhet så givetvis lägger man korten där.
Men vad händer i många fall? Vykorten kommer aldrig fram eller i bästa fall så dyker dom upp några veckor senare.
I de turistorter vi besökt har vi försökt hitta en riktig brevlåda på stan och stoppat korten där och då kommer de fram nästan alltid och ibland har det också hänt att de är framme innan man själv är hemma i Sverige.
Så mitt tips till alla turister som åker söderut, lägg aldrig era vykort i postlådan på hotellet utan kolla på stan om ni kan hitta en riktig brevlåda annars skicka fina bilder på er mobil istället.
Jag tycker att våra resebolag bör kolla upp detta.

Tommy Ahlqvist

Gå till toppen