Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugnt före stormen på ryttar-VM

Arrangören för ryttar-VM i Tryon i North Carolina har en evakueringsplan för orkanen Florence. Men svenskarna på plats är inte särskilt oroade. – För oss kommer det mest att bli blött, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén.

Orkanen Florence är på väg att dra in över USA:s östkust.Bild: Nasa/AP/TT
Orkanen Florence, som är uppgraderad till en kategori 4-orkan på en femgradig skala och väntas öka i styrka till nära den högsta nivån, kommer att dra in över USA:s östkust på torsdag. Miljontals invånare i Virginia, North Carolina och South Carolina har beordrats att evakuera sina hem.
Tryon, där VM startar i morgon, ligger i västra delarna av North Carolina och enligt ridsport-VM:s senaste väderuppdatering ska orkanen inte dra in över orten, men det kan bli rikligt med åska och regn.
– Det är lite speciellt, men stämningen är bra. I vårt läger känns det stabilt, hästarna har det bra och allting har organiserats bra för oss, berättar ryttaren Tinne Vilhelmsson Silfvén för TT.
TT: Är ni oroliga att stormen ändå ska nå till er?
– Som jag förstår det så är det kusten som är farlig. De som evakueras från kusten kommer upp hit där vi är.
VM-arrangören skriver på sin webbplats att den nationella vädertjänsten noggrant bevakar rörelsen och den väg som orkanen Florence väntas gå.
"Vi förbereder oss för potentiellt besvärligt väder som stormsystemen kan föra med sig i området, och vi har både strategiska och akuta planer på plats för både folk och hästar", skriver VM-arrangören.
Tävlingarna startar på onsdag med bland annat distansritt och dressyr.
– Jag tror inte det här påverkar hästarna alls nu i förväg. Sedan finns det en oro att det kan bli uppskjutet. Men det påverkar inte oss sportsligt. Vi förbereder oss på regn, men det har vi vetat om länge, säger Vilhelmsson Silfvén.
Fakta

Sveriges VM-trupp

Ryttar-VM i Tryon, USA, pågår den 12–23 september.

Här är den svenska truppen:

Hoppning: Peder Fredricson/Christian K, Malin Baryard Johnsson/Indiana, Henrik von Eckermann/Mary Lou, Fredrik Jönsson/Cold Play, Stephanie Holmén/Flip's Little Sparrow.

Förbundskapten: Henrik Ankarcrona.

Dressyr: Tinne Vilhelmsson Silfvén/Don Auriello, Patrik Kittel/Well Done de La Roche, Therese Nilshagen/Dante Weltino, Juliette Ramel/Buriel K.H.

Förbundskapten: Bo Jenå.

Reserver: Antonia Ramel, Rose Mathisen.

Fälttävlan: Sara Algotsson Ostholt/Wega, Anna Freskgård/Box Qutie, Niklas Lindbäck/Focus Filiocus, Louise Svensson Jähde/Wieloch's Utah Sun, Waikiki, Ludwig Svennerstål/El Kazir, Stinger.

Förbundskapten: Fredrik Bergendorff.

Reserver: Hanna Berg/Quite Survivor, Malin Josefsson/Allan V.

Paradressyr: Louise Etzner Jakobsson/Zernard.

Chef d'equipe: Agneta Aronsson

Distansritt: Yvonne Ekelund/Hedonizt, Annelie Eriksson/King of Pirates, King Peak, Elin Joelsson/TA Khrim, Zandra Lagerbäck/My Kanel el Hamy.

Chef d'equipe: Leonard Liesens

Reserv: Jessica Holmberg/Prince of Shades.

Gå till toppen