Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Wallin: Vi kommer att lyssna på dem

Avgångskravet på Christer Wallin, Mats Helmfrid och Louise Rehn Winsborg kom som en överraskning för M-politikerna.

Christer Wallin är Moderaternas toppnamn – men nu kräver de unga moderaterna hans avgång.Bild: Ingemar D Kristiansen
Politikerna nåddes av kravet genom Sydsvenskan.
– Vi vet inte idag riktigt hur pass allvarligt det här är. Man kan alltid kräva någonting, men då ska man ha något bakom sig också och helst ha något förslag på vem man vill se på platsen istället, säger Christer Wallin.
Läs mer: Unga moderater gör uppror – kräver att M-toppnamnen i Lund avgår
– Men vi kommer att lyssna på dem och se vad vi kan göra för att överbrygga de här frågorna. Det ska inte vara några konflikter inom ett parti på det här sättet.
Christer Wallin lyfter fram att M inte heller verkar ha lockat ungdomar, eftersom partiet inte heller fått bra siffror i valdistrikt med många unga.
– Det kan man ha i åtanke. Om vi hade haft kvar de starka siffrorna bland ungdomar som vi hade tidigare så hade detta kanske varit en mer naturlig väg, säger han.
Mats Helmfrid (M) vill inte kommentera avgångskravet.
- Nej, jag tror inte jag vill göra det. Detta är ju en helt ny grej. Jag vill själv höra vad de har att säga, lyssna på dem, säger han.
Mats Helmfrid påpekar att det är Moderaternas fullmäktigegrupp som väljer vem som ska få de olika M-uppdragen.
– Alla våra förtroenden prövas i Moderaternas fullmäktigegrupp i slutet av oktober. Då får vi se om vi har förtroende eller inte, säger Mats Helmfrid.
Sydsvenskan har sökt Louise Rehn Winsborg.
Gå till toppen