Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Wutzler till M-ledningen efter katastrofvalet: Samarbeta med SD

Partitoppen Carina Wutzler (M) från Vellinge kräver att Ulf Kristersson öppnar upp för samarbete med Sverigedemokraterna.
– Jimmie pratar klartext så att folk förstår, säger hon, till Kvällsposten.

Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.Bild: Hussein El-alawi
Som Sydsvenskan berättade på måndagen visar resultaten från kommunvalet att Moderaterna har sina starkaste fästen i Vellinge och Staffanstorp. Samtidigt tappade partiet stort på riksplanet.
Enligt Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, är anledningen att traditionella moderata väljare röstat på SD på riksnivå – och M i kommunvalet.
– Det finns ett missnöje mot riksplanet kring vissa frågor. Inte minst när det gäller asyl- och integrationspolitiken. Men det missnöjet har man inte mot de lokala politikerna, säger hon.
Läs mer: SD tappar mark där M tar ton i integrationsdebatten
I en intervju med Kvällsposten om raset på riksplanet kräver Wutzler nu att M-ledningen samarbetar med SD – och utesluter inte heller att partiet ska erbjudas ministerposter, om det krävs för ett maktskifte.
– Det har varit för otydligt i asyl- och integrationspolitiken som vi förde på fel sätt under vår regeringstid. Många har valt Jimmie för att han pratar klartext så att folk förstår och tar bladet från munnen om det alla borde prata om, säger Carina Wutzler till tidningen.
Gå till toppen