Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

3-5-2 är modellen - "Vi blir tryggare och tryggare"

FC Rosengård gör som Malmö FF på dubbla vis. Lyckas i Europa - och gör det med en renodlad 3-5-2-uppställning. – Vi blir tryggare och tryggare i det, konstaterade FCR-tränaren Jonas Eidevall efter 1-0-segern borta mot Ryazan i Champions Leagues sextondelsfinal.

Rosengård skapade ett stabilt övertag centralt på mittfältet mot Ryazan och hade stort bollinnehav.
– Vi får offensiva hot i våra vingbackar - framför allt Fiona Brown går från klarhet till klarhet - och mer dynamik centralt. Dessutom hanterar vi kontringar på ett bra sätt, konstaterade Jonas Eidevall.
Ändå blev det tungt för FC Rosengård att bräcka den ryska försvarsmuren. Det tog alltså till sista ordinarie minuten.
– Det var förväntat. Det var en svårspelad plan och Ryazan är ett välorganiserat och fysiskt starkt lag. De har släppt in två mål på hela säsongen, inte något alls sedan i juni, konstaterade Jonas Eidevall.
Stundtals blev det väl mycket bolltrillande framför hemmalagets straffområde - dessutom blev precisionen i de avgörande passningarna på det svåra underlaget sisådär.
– Vi hade skruvat på det ändå och var mer raka och direkta än vi brukar. Men samtidigt är det viktigt att inte öppna upp för kontringar för ofta.
Bortamålet ger förstås utmärkta förutsättningar att gå vidare.
– Det är inget att sticka under stol med. Samtidigt blir det en tuff retur, men en annorlunda retur. Vi kan bedriva passningsspel på ett helt annat sätt, summerade Jonas Eidevall.
Gå till toppen