Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dalai lama hävdar att Europa är till för européerna

På onsdagens presskonferens framhöll Dalai lama att flyktingar i Europa i slutändan måste flytta tillbaka till sina hemländer. Är hans fyrkantiga syn på identitet ett resultat av att han har varit flykting i snart 60 år, undrar Rakel Chukri.

Dalai lama höll en gemensam presskonferens i Malmö på onsdagen tillsammans med Ann Svensén, Individuell Människohjälps generalsekreterare.Bild: Hussein El-alawi
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Lite före utsatt tid stiger Dalai lama in i pressrummet med sitt stora entourage. I decennier har han haft status som rockstjärna. I dag, på Malmö live, presenterar han sig dock som en glad och nöjd pensionär eftersom han 2011 lämnade ifrån sig den politiska makten. Pensionerad eller inte, än flänger han runt i världen och träffar kändisar, världsledare och sina trogna anhängare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen