Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Finska spelet "Alan Wake" blir tv-serie

Spelet "Alan Wake" från 2010 utvecklas till tv-serie. Pressbild.Bild: Remedy entertainment/TT
Xbox- och pc-spelet "Alan Wake" från 2010 är på väg att bli tv-serie, rapporterar Variety. Spelet utvecklades av finska spelstudion Remedy entertainment och beskrivs av skaparna som en psykologisk actionthriller.
– "Alan Wake" är i princip en tv-serie som blev ett spel. Det är influerat av "Twilight Zone", Hitchcock och amerikanska deckarserier, säger Tomas Harlan, en av dem som omvandlar spelet till tv-serie.
"Alan Wake" handlar om den fiktiva författaren Alan Wakes resa till en liten stad i USA där han hoppas bli av med sin skrivkramp. I en surrealistisk upplevelse får han sedan se intrigen från sin senaste bok, som han inte minns att han har skrivit, spelas upp inför hans ögon.
Den kommande tv-serien kommer att skrivas och utvecklas av Peter Calloway ("Legion", "Cloak and dagger").
Spelstudion gjorde aldrig en riktig uppföljare, trots att spelet såldes i 3,2 miljoner exemplar. Remedy entertainment är även känt för spelet "Max Payne" som blev film 2008 med Mark Wahlberg i huvudrollen.
Gå till toppen