Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Gömde 19 000 cigaretter i butiken – döms till fängelse

Butiksägaren hade 19 000 polska cigaretter utan svensk varningstext i sin butik i Malmö. Nu döms han till en månads fängelse.

En butik i Malmö har förvarat 19 000 polska cigaretter utan svensk varningstext.
Mannen har i förhör hävdat att han inte kände till att det fanns utländska cigaretter i butiken. I det första förhöret hävdade han att det var en anställd som tog emot en kartong från en polsk man. Butiksägaren visste inte vad kartongen innehöll och trodde den polska mannen skulle hämta kartongen samma dag eller dagen efter.
Cigaretter har hittats i väskor som stod i butiken.
Tingsrätten anser att eftersom mannen vetat att det fanns kartonger i lokalen måste han varit medveten om risken för att det var något olagligt i dem.
Trots detta har han varit likgiltig inför det och han har därför haft likgiltighetsuppsåt och döms för olovlig befattning med punktskattepliktiga varor, samt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.
Sedan tidigare finns mannen med i belastningsregistret och han har bland annat dömts för brott mot lagen om tobaksskatt, tullbrott och olovlig befattning med smuggelgods.
Gå till toppen