Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Japan närmar sig Kina och Ryssland

Japans premiärminister Shinzo Abe, Rysslands president Vladimir Putin och Kinas president Xi Jinping vid ekonomitoppmötet i ryska Vladivostok.Bild: Mikhail Metzel/Tass/AP/TT
Japans premiärminister Shinzo Abe planerar att besöka Kina och dess president Xi Jinping senare i år, meddelar han under ett ekonomitoppmöte i ryska Vladivostok. Resan blir i så fall den första som en japansk premiärminister gör till Kina sedan 2011, vilket tolkas som ännu ett tecken på allt varmare relationer mellan länderna.
– Efter det önskar jag bjuda in president Xi till Japan, säger Shinzo Abe.
Ett sådant besök skulle bli det första som en kinesisk president gör i Japan sedan 2010. Shinzo Abe och Xi Jinping har dock träffats flera gånger i internationella sammanhang de senaste åren.
Även Japans relation med Ryssland ser ut att bli bättre. Vid konferensen i Vladivostok föreslår den ryske presidenten Vladimir Putin att länderna ska skriva på ett villkorslöst fredsavtal angående en territoriell dispyt länderna emellan.
Gå till toppen