Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minskad plastkonsumtion – med hjälp av potatis

Kan potatis minska konsumtionen av plast? Ja, menar Lundastudenten Pontus Törnqvist, 24 år, som i korridorköket på Kämnärsrätten uppfann ett miljövänligt alternativ till plast i engångsprodukter och förpackningar.

”Potato plastic” består av potatisstärkelse och vatten som värms upp till den grad att vätskan förtjockas. ”Sedan placeras vätskan i formar och hettas upp till fast substans.”, berättar Pontus Törnqvist.Bild: Markus Andersson
Potatisexperimentet gjordes i våras under examensarbetet i industriell design vid Lunds universitet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen