Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Om Seger-målet: "Vet i fasen knappt hur det gick till

Segermål i sista minuten - men det borde ha varit ledningsmål i en av de första. Den snabba sammanfattningen sedan FC Rosengård besegrat Ryazan med 1-0 i Champions League. – Ett skönt resultat att ha med hem. Nu ska de inte få någon luft alls där, sa Caroline Seger.

Caroline Seger påpekade efter Rosengårds 1-0-vinst: "Det är så här det är, det är inga dåliga lag vi möter. Man åker inte bara hit och vinner med 3-0.
Landslagskaptenen låg bakom segermålet. Med bara sekunder kvar av ordinarie speltid, fick Caroline Seger bollen i djupled på högerkanten och från kortlinjen slog hon den in framför mål. Där kom inhoppande Anna Belomyttseva som förmodligen kände att hon hade en spelare i ryggen och stressades att slå bollen i eget mål.
– Mål som mål, vet i fasen knappt hur det gick till. Men Anja (Mittag) var ju bakom henne och det var henne jag siktade på, sa Caroline Seger.
Det satt alltså väldigt långt inne att fixa segern, chanserna blev få mot ett kompakt hemmalag. Ändå var det nära att FC Rosengård tog ledningen redan i de allra första minuterna, när Anja Mittag skruvade en hörna ända in mot mål.
Bollen touchade möjligen Fiona Brown, som också sträckte händerna i vädret. Utan repriser på tv-streamen var det svårt att avgöra, men Rosengårdspelarna var säkra på sin sak.
– Bollen är inne. Vi är rätt många som står nära. Återigen är det en assisterande som dömer bort ett mål. Det är tråkigt, för sådant kan avgöra rätt mycket. Den är nämligen långt inne, sa Caroline Seger.
Anja Mittags hörnor var annars det som skapade farligheterna. De är värda sitt eget kapitel. Hon slog dem nämligen både från höger och vänster och ständigt med innerskruv - bytte alltså fot.
– Vi tränar på det och när Iva (Landeka) inte är med så får hon slå från båda hållen. Anja är verkligen tvåfotad, sa tränaren Jonas Eidevall.
Simone Boye Sørensen hade en bra nick i första halvlek på en vänsterhörna och i andra nickade Caroline Seger en högerhörna i ribban.
– Vi fortsätter ändå. Det krävs mycket för att vinna sådana här matcher. Vi kör på i 95 minuter och är positiva hela vägen. När man möter ett lag som går in i varje situation är det lätt att börja gnälla, men vi står upp hela matchen, summerade Caroline Seger.
I hård blåst och på en minst sagt ojämn gräsplan var det heller inte helt enkelt att vara det spelförande laget.
– Den var inte jättefin och de är väldigt väl organiserade. Visst kan man våga mer framåt, men det är svårt att lira på få touch när bollen studsar upp. Det blir mycket fokus på kontroll och teknik, menade Caroline Seger.
Det som gjorde det än märkligare var att bollen på tv-bilderna såg ut som en gammal mörk läderkula från 50-talet.
– Den såg ut som de spelat på asfalt med den. Och den var för dåligt pumpad, det var för lite luft i den. Det blir helt annorlunda hemma i Malmö på konstgräset och med annan boll - vi ska gå vidare nu, sa Caroline Seger bestämt.
Gå till toppen