Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Påtända män löpte amok på Dösjebro station – får betala 144 000 kronor i skadestånd

Två män döms för att ha tänt eld på en bil, förstört en biljettautomat och krossat 18 fönster på väntkurer på Dösjebro station.

Det var i mitten av augusti 2017 som polisen fick rycka ut till Dösjebro station där en bil stod i lågor. Två män greps misstänkta för att ha tänt eld på bilen, förstört en biljettautomat och krossat 18 fönsterrutor på stationens väntkurer.
Läs mer: Satte eld på bil och slog sönder väntkurer – greps av polis
Männen är 25 och 21 år gamla och döms nu för skadegörelse, grov skadegörelse och ringa narkotikabrott.
I förhör med polisen har de berättat att de åkte tåg från Helsingborg till Malmö eftersom de skulle på Malmöfestivalen. Männen blev kissnödiga och toaletterna på tåget var avstängda, därför gick de av i Dösjebro. Tåget hann åka iväg och när de satt på stationen och väntade kom tre andra män och frågade vad de gjorde på stationen. Det blev bråk och männen kastade sten på varandra. Det var de tre andra männens stenar som träffade rutorna i väntkurerna.
Två vittnen som gick förbi stationen vid tillfället, och ringde till polisen, har däremot berättat att de såg två män som krossade rutor på stationen och slog på en bil med ett slags järnrör.
De två männen har tidigare dömts för rattfylleri. Men rätten anser att det saknas anledning att anta att någon av männen kommer att begå nya brott och de döms därför till villkorlig dom och får betala sammanlagt 7 000 kronor dagsböter vardera.
Männen ska tillsammans också betala skadestånd till bilägaren, If Skadeförsäkring och Skånetrafiken, som uppgår till totalt 144 000 kronor.
Gå till toppen