Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Regnet når ryttar-VM på söndag

Orkanen Florence, som är uppgraderad till en kategori 4-orkan på en femgradig skala och väntas öka i styrka till nära den högsta nivån, kommer att dra in över USA:s östkust på fredag.Bild: NOAA/AP/TT
Orkanen Florence är på väg in över den amerikanska östkusten. Den senaste prognosen säger att ovädret når kusten i South och North Carolina på fredag kväll lokal tid.
Ganska långt västerut i North Carolina, i Mill Spring, har ryttar-VM inletts. VM-orten ligger relativt långt ifrån området där orkanen väntas slå som hårdast.
Stora regnmängder väntas där på söndag och måndag. På söndag väntas det också blåsa kraftigt, mellan 13 och 18 meter/sekund.
Fakta

Orkanen Florence

Orkanen Florence är en kategori 4-storm på en femgradig skala och USA:s nationella orkancenter har varnat för att det är en "extremt farlig, stor orkan".

Vindstyrkan ligger på 60 meter per sekund.

Florence väntas dra in över USA:s östkust på fredag kväll lokal tid. Förutom den kraftiga vinden är oron stor för extrema regnmängder.

Områden i sydöstra North Carolina, ungefär 40 mil från Tryon, väntas bli värst drabbat.

Enligt CNN varnas det för att det kan komma mer än 500 millimeter regn där stormen drar in över land – och mer än 250 millimeter för ett betydligt större område än så.

Omkring två miljoner människor har beordrats eller ombetts att lämna North Carolina, South Carolina och Virginia.

Gå till toppen