Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Ryskt självmål ger Rosengård drömläge i Europa

FC Rosengård ordnade till slut ett drömläge för avancemang i Champions League - men det satt minst sagt långt inne.

Malmölaget dominerade spelmässigt mot Ryska Ryazan men hade väldigt svårt att skapa chanser.
Så i 90:e minuten tog man hjälp av den ryska försvararen Anna Belomyttseva. Hon styrde ett inspel från Caroline Seger i eget mål. Det blev matchens enda fullträff, Rosengård fick det viktiga bortamålet när man vann med 1-0.
– Det är inget att sticka under stol med. Det ger helt andra förutsättningar än oavgjort. Samtidigt blir det en tuff retur, men en annorluna retur. Hemma kan vi bredria passningsspel på ett annat sätt, men det gäller fortsatt att göra en bra prestation, sa tränaren Jonas Eidevall.
Annars såg det lovande ut i början. Anja Mittag var nära att skruva en hörna direkt i mål i inledningen, bollen dansade på mållinjen.
Ryazan försökte spela lite anfallsspel och låg relativt högt i banan första kvarten, men sedan pressades man ner på egen planhalva. Dock var Rosengård väldigt ineffektivt i anfallsspelet och passningsspelet i sista tredjedelen fungerade inte alls.
En nick på hörna från Simone Boye Sørensen var den enda rejäla målchansen i övrigt i halvleken.
I andra halvlek tvingades Zecira Musovic göra en bra räddning på skott inne i straffområdet och höll en stund senare på att ställa till det för sig med en dålig utspark, men Rosengård rensade till slut.
Ytterligare en hörna var nära att ge ett riktigt Segermål. Men Caroline Seger nickade i ribban.
Till slut skulle hon alltså få utdelning ändå. Ett inspel från höger styrdes i eget mål av Anna Belomyttseva med bara några få ordinarie sekunder kvar. Dock väntade fem minuters tillägg och där bjöds hemmalaget på en halvchans.
Men FC Rosengård vann med 1-0 och har ett gyllene utgångsläge inför returen om två veckor i Malmö.
– Planen var inte lättspelad. Samtidigt är det så fotbollen är. Förutsättningarna är inte alltid perfekta och då får man anpassa sitt eget spel utifrån det, sa Jonas Eidevall. Vi har gett oss bra förutsättningar inför returen, vilket inte var givet på förhand.
Gå till toppen