Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samhall backar – ”Knäckehjulet” görs om

Utvecklingshjulet skulle frälsa Samhall. Men företaget struntade i läkarintygen och medarbetare for illa när de tvingades till arbete de inte klarade. Efter HD och Sydsvenskans granskning ändras nu konceptet och pilotprojektet i Helsingborg är avslutat.
"Den kritik som framkommit via era artiklar och facket har naturligtvis påverkat verksamheten", skriver Samhalls presschef.

HD och Sydsvenskans granskning i april.
Utvecklingshjulet på Samhall i Helsingborg sades vara en satsning på de anställda. De skulle lära sig alla arbetsuppgifter inom företaget - städning, lager- och butiksarbete. Men det statliga företaget ville också göra medarbetarna mer flexibla eftersom bolaget idag verkar på en konkurrensutsatt marknad där upphandlingar snabbt kan förändra uppdragen. Den ena veckan kan behovet vara stort av städpersonal, nästa vecka lagerarbetare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen