Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tyst från nyckelpersoner inom Moderaterna

Efter tisdagens turbulens inom Moderaterna håller nu de inblandade tyst inför onsdagskvällens möte, som kan bli dramatiskt.

Fredrik Ljunghill, Josefin Eriksen, Christer Wallin och Birger Swahn. Fyra av nyckelspelarna i maktstriden inom Lundamoderaterna. Under onsdagen vill ingen av dem uttala sig för Sydsvenskan.
Sent på tisdagskvällen meddelade styrelsen för Moderaterna i Lunds stad att man håller med de unga moderaterna om kritiken mot de tre toppnamnen på valsedeln Christer Wallin, Mats Helmfrid och Louise Rehn Winsborg.
Styrelsen förespråkar att Fredrik Ljunghill, fyra på valsedeln, ska leda partiförhandlingarna för Moderaterna och att ingen i topptrion ska ingå i förhandlingsgruppen.
Läs också Vem är Fredrik Ljunghill – som kan bli Lunds mäktigaste politiker?
Ikväll ska partiets nya fullmäktigegrupp, som är det organ som avgör vem som ska få M:s toppositioner i Lundapolitiken kommande mandatperiod, ha ett möte.
Inför det mötet verkar ingen av nyckelpersonerna vilja uttala sig.
Sydsvenskan har sökt Fredrik Ljunghill, som inte återkommit.
Josefin Eriksen, ordförande i Moderata Studenter, som framförde avgångskraven mot topptrion, hänvisar till partiets Lundaordförande Birger Swahn.
Birger Swahn meddelar att han inte vill ge några kommentarer nu.
Inte heller Christer Wallin har än så länge svarat på Sydsvenskans telefonsamtal.
Gå till toppen