Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

V klarade inte spärren – sista rösterna räknade i Lomma

När de sista poströsterna räknades i Lomma på onsdagen knappade Vänsterpartiet in på de andra – men nådde inte hela vägen fram.

Erika Hjelm från Vänsterpartiet i Lomma är besviken över att man inte fick en plats i fullmäktige.
På det stora hela ändrades inte resultatet för kommunvalet i Lomma efter att de sista 500 rösterna räknats. Alliansen har fortsatt majoritet med 26 av 45 mandat. Klart är också att Fokus Bjärred får fem mandat.
I december startade Vänsterpartiet sin lokalavdelning i Lomma. Förhoppningen var att komma in i fullmäktige. Efter den första räkningen på valnatten stod det klart att partiet skulle behöva ytterligare cirka 40 röster för att klara tvåprocentsspärren.
Men när de sista sena förtidsrösterna, poströsterna och utlandsrösterna nu är räknade står det klart att Vänstern blir utan lokalt mandat, utan landar på 1,9 procent.
– Det känns tråkigt. Det är jättesynd av vi missar chansen att påverka. Men vi har fått väldigt mycket positiv respons och har växt mycket på kort tid. det är bara att kämpa vidare och satsa på nästa val, säger Erika Hjelm (V), förstanamn på Vänsterpartiets lista i Lomma.
Men rösträkningen är ännu inte hela vägen över mållinjen. Nu ska alla röster kontrollräknas en gång till av länsstyrelsen. Det slutgiltiga resultatet redovisas på fredag, eller eventuellt i början av nästa vecka.
Gå till toppen