Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Musovic stora mål: ”Betyder jättemycket för min karriär”

Det andra besöket i Ryazan tycker Zecira Musovic vittnar om förändring.
– Den här gången ser man marknadsföring för matchen. Mycket är lite bättre, säger Rosengårdsmålvakten.

Zecira Musovic tycker inte det är svårt att fokusera både på allsvenskan och Champions League. "Vi har erfarna spelare och ett otroligt proffsigt ledarteam."
2014 när FC Rosengård spelade Champions League här senast, var det inte mycket som visade att det var storfotboll i stan. Och de allmänna förhållandena har också blivit bättre, menar Zecira Musovic som var med som ung reservmålvakt den gången.
Och hon tror att även motståndarlaget är bättre den här gången, när nu ryska ligatvåan väntar i sextondelsfinal.
– Vi har sett lite klipp. De ser ganska bra ut. De spelar med en forward som heter Elena Danilova och hon är stor och stark. Det är klart en spelare som vi - och inte minst jag - får hålla ett extra öga på, säger Zecira Musovic och fortsätter:
– Laget har också två spelare från det ukrainska landslaget och de har vi ju sett vad de går för.
Sverige förlorade ju bortamötet med Ukraina i VM-kvalet tidigt i somras. Men nu är Sverige klart för VM och Musovic har - sedan Hilda Carlén tagit en paus för att föda barn - tagit ett grepp om reservposten bakom Hedvig Lindahl.
– Det och att vi gick till VM betyder jättemycket för min karriär. Det var fantastiskt att säkra platsen, men det väcker också tankar och taggar för framtiden - även om "Heddan" är en evighetsmaskin...
Lindahl är trots allt 35 år - Zecria Musovic 22...
Hon räknar med att få betydligt mer att göra än i de flesta matcherna i vardagen i allsvenskan.
– Det är inte så svårt att ställa om. Inte på det hållet. Det är svårare att gå från en intensiv match till en där det smäller till först i 80:e minuten...
Att ha fokus både på allsvenskan - där fler slåss i toppen än på länge - och Champions League, tycker hon inte är något problem.
– Vi har erfarna spelare och ett otroligt proffsigt ledarteam och har allt fokus på den här matchen och att göra ett par bortamål och så spika igen bakåt.
Gå till toppen