Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Lägenhetsbrand på Kroksbäck – misstänkt mordbrand

En lägenhet på Kroksbäck blev totalt utbränd i natt. Ett antal boende blev tvungna att evakuera och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Ingen person har rapporterats skadad.

Räddningstjänsten larmades natten till torsdag till lägenhetsbrand på Sörbäcksgatan i Malmö. Larmet inkom strax efter 01 och enligt inringaren brann det med öppna lågor på fjärde våningen.
– Det har brunnit rejält i en lägenhet, säger Sydsvenskans fotograf som varit vid branden.
Vad som orsakat branden är ännu oklart.Bild: Patrick Persson
Räddningstjänst, polis och ambulans var på platsen och räddningstjänsten fick ställa upp stegbil för att bistå de boende på sina balkonger. Ett antal personer fick evakueras.
När första brandstyrkan från Hylliestationen kom fram såg man rök och eld från ett fönster.Bild: Patrick Persson
– Det pågår en evakuering av några lägenheter, jag vet inte hur många, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen strax innan klockan 02.
Runt klockan 02 var branden släckt, men det var fortfarande rökigt på platsen.Bild: Patrick Persson
Personerna som fick evakueras från sina lägenheter under natten kunde dock återgå några timmar senare.
Ingen person befann sig i lägenheten där branden startade, men några personer fick ses över av ambulanspersonal. Lägenheten är utbränd och även en intilliggande lägenhet har fått skador.
- Lägenheten är totalskadad, säger Mats Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.
Vid 02-tiden var branden släckt, men det var fortfarande vara mycket rök i lägenheten och i närliggande lägenheter. Vad som orsakat branden är ännu oklart. Polisen kommer att skriva en anmälan om mordbrand, och den drabbade lägenheten spärras av i väntan på teknisk undersökning.
Gå till toppen