Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Dåligt att S-reklamen såg ut som ett skolutskick

Vi tycker att idén med reklamen var dålig för att den skickas ut till människor som kanske inte kan svenska så bra, skriver klass 6A på Apelgårdsskolan.
I förra veckan skickades det ut ett reklamblad till flera föräldrar till skolan från Socialdemokraterna. På framsidan stod det:
"Hej alla föräldrar,
Glöm inte att skola och fritidshem är stängt på fredag på grund av planeringsdag!
PS. Det går löss
Glöm inte kamma dina barn ikväll!”
Vi i klass 6A på Apelgårdsskolan är besvikna på reklamen som skickades ut under veckan till en del av våra vårdnadshavare i klassen.
Läs mer: Nej, skolorna i Skåne är INTE stängda på fredag
Reklamen såg ut som om att det var skolan som skickat ut informationen men på baksidan kunde man läsa om Socialdemokraternas vallöfte istället. Meningen med att det skickades ut var just för att göra reklam, men många på vår skola trodde att det var sant att man skulle vara ledig, idag fredag.
Vi tycker att idén med reklamen var dålig för att den skickas ut till människor som kanske inte kan svenska så bra. Då läser man kanske det viktigaste och tror att det är på riktigt. Det kan leda till att elever inte kommer till skolan och får ogiltig frånvaro hela dagen. De missar också en lärorik dag som blir svår att komma ikapp. Ibland kan det också vara så att man får hem information som man läser alldeles för snabbt och missar vad det egentligen står.

Klass 6A

Apelgårdsskolan i Malmö
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen