Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotografen Åsa Sjöström får Lars Tunbjörkpriset

Åsa Sjöström har tilldelats Lars Tunbjörkpriset. Förutom prissumman på 25 000 kronor ingår en separatutställning på Abecita konstmuseum i Borås.

Åsa Sjöström.Bild: Niclas Sennerteg
Motiveringen lyder:
”Med konstnärens känsla och dokumentärfotografens driv skapar Åsa Sjöström starka bilder som berör. I hennes fotografiska värld är det kvinnor och barn som är i centrum. Med en deltagande blick använder hon kameran för att komma nära, mycket nära.”
Efter fotografen Lars Tunbjörks bortgång instiftades Lars Tunbjörkpriset i samarbete mellan Tore G Wärenstam Stiftelse och Lars Tunbjörks Stiftelse. Priset på 25 000 kronor ska gå till en fotograf som verkar i Lars Tunbjörks anda. I utmärkelsen ingår även en separatutställning på Abecita konstmuseum i Borås. Åsa Sjöström, som bor i Malmö, är tidigare medarbetare i Sydsvenskan. Det första priset delades ut hösten 2016 till Julia Lindemalm, även hon medarbetare i HD och Sydsvenskan.
Ur projektet ”The secret camps”.Bild: Åsa Sjöström
Gå till toppen