Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Fotografen Åsa Sjöström får Lars Tunbjörkpriset

Åsa Sjöström har tilldelats Lars Tunbjörkpriset. Förutom prissumman på 25 000 kronor ingår en separatutställning på Abecita konstmuseum i Borås.

Åsa Sjöström.Bild: Niclas Sennerteg
Motiveringen lyder:
”Med konstnärens känsla och dokumentärfotografens driv skapar Åsa Sjöström starka bilder som berör. I hennes fotografiska värld är det kvinnor och barn som är i centrum. Med en deltagande blick använder hon kameran för att komma nära, mycket nära.”
Efter fotografen Lars Tunbjörks bortgång instiftades Lars Tunbjörkpriset i samarbete mellan Tore G Wärenstam Stiftelse och Lars Tunbjörks Stiftelse. Priset på 25 000 kronor ska gå till en fotograf som verkar i Lars Tunbjörks anda. I utmärkelsen ingår även en separatutställning på Abecita konstmuseum i Borås. Åsa Sjöström, som bor i Malmö, är tidigare medarbetare i Sydsvenskan. Det första priset delades ut hösten 2016 till Julia Lindemalm, även hon medarbetare i HD och Sydsvenskan.
Ur projektet ”The secret camps”.Bild: Åsa Sjöström
Gå till toppen