Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF får uppskov med hyran: ”Ingen önskvärd situation”

Helsingborgs stad har gått med på att HIF:s hyresskuld växer under hösten och att den avbetalas först under 2019 och 2020. "Ingen önskvärd situation", enligt fastighetsdirektören.

Ett nästan fullsatt Olympia när Andreas Granqvist hälsades välkommen hem under HIF:s match mot Norrby i augusti i år.Bild: Ludvig Thunman
I vintras slutade HIF betala hyran för Olympia och i somras växte den sammanlagda skulden till över två miljoner kronor. Nu har staden och HIF kommit överens om en avbetalningsplan. Den innebär att dagens skuld till delar kvittas mot HIF:s motfordran och att man sedan låter det som är kvar av skulden växa under hösten för att i december åter vara nästan två miljoner kronor. Från och med januari nästa år börjar HIF betala av och ska vara skuldfria först i december 2020.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen