Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ICA-gruppen investerar halv miljard i Min Doktor

ICA-gruppen satsar en halv miljard kronor i Min Doktor och blir därmed största ägare i Malmöbolaget, som säljer digitala vårdlösningar. Samtidigt tar Min Doktor över kliniker från Apoteket Hjärtat, som ägs av ICA-gruppen, och börjar därmed även med fysiska patientbesök.

Jonas Vig, vd för digitala vårdgivaren Min Doktor, ska bygga fysiska kliniker i Sverige efter investeringen från Ica-gruppen.Bild: Britt-Mari Olsson + pressbild
Investeringen i Min Doktor görs i två delar. Dels investerar Ica-gruppen 335 miljoner kronor kontakt i Malmöbolaget för att finansiera fortsatt expansion, dels lyfts Apoteket Hjärtats Minutkliniker över i Min Doktor till ett värde av 225 miljoner kronor.
I och med affären blir Ica-gruppen största ägare i Min Doktor med 42 procents ägarandel.
– Vi är superglada och exalterade över att få ICA-gruppen och Apoteket Hjärtat som partner och ser det som fantastisk möjlighet att ge våra patienter en ännu bättre upplevelse i och med förvärvet av Minutklinikerna, säger Min Doktors vd Jonas Vig till 8till5 direkt efter att affären blivit offentlig på torsdagsmorgonen.
Min Doktor tar i och med detta alltså även steget från renodlad digital vårdgivare till att också ta emot fysiska patientbesök. Jonas Vig ser det som en naturlig fortsättning på dagens digital vårdmöten, inte som ett steg mot att bli en mer traditionell vårdgivare.
– Vi går från att finnas i varje persons ficka till att också finnas runt hörnet. För oss har det alltid varit en målsättning att ta allt det goda i den svenska vården och göra den mer tillgänglig, först genom att göra det digitalt och vi ser detta som ett naturligt nästa steg.
Genom affären med Ica-gruppen tar Min Doktor över Apoteket Hjärtats nuvarande åtta Minutklinker i Stockholm och Göteborg. Planen är att bli rikstäckande på ett par års sikt enligt Jonas Vig, som räknar med att öppna 10-15 nya Minutkliniker per år under de närmaste åren.
– Min Doktor kommer nu att investera i ett stort antal drop-in-kliniker primärt i anslutning till större ICA-butiker. Vårt mål är att göra det enklare för människor att få vård och på så vis vara med och förbättra folkhälsan, säger Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg i en kommentar.
Läs också Omorganisation hos Min Doktor – delas upp i två bolag
Mer information kommer.
Gå till toppen