Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Lokal debatt: Resurser krävs för att utveckla hela Lunds kommun

De tre socialdemokraterna menar att S är det enda partiet som på allvar bryr sig om de östra kommundelarna.Bild: Ingemar D Kristiansen
I stort sett alla partier i Lunds kommun talade under valrörelsen om att hela kommunen ska utvecklas. Men det är endast Socialdemokraterna som har konkreta förslag.
De stora byggföretagen har enbart fokus på stan, eftersom man tjänar mest pengar där.
Dalby, Genarp och övriga orter i öster har hamnat på undantag.
Det krävs resurser, bland annat i form av tjänstemän som kontinuerligt arbetar med utveckling av de östra kommundelarna, om de ska få en reell möjlighet att utvecklas. Därtill även anskaffning av mark, konkreta planer för utveckling av de olika orterna, samt en aktiv kommunal marknadsföring.
Några exempel på vad vi socialdemokrater vill:
Öka bostadsbyggandet i synnerhet av hyreslägenheter för att man ska kunna bo i våra kommundelar oavsett vilka bostadsbehov man har.
I Genarp vill vi utveckla ett centrum vid Bygatan, med ny bebyggelse med bland annat flerfamiljshus.
I Dalby vill vi utveckla företagsområdet i sydöstra delen av tätorten, för att skapa bättre förutsättningar för etableringar av företag.
Socialdemokratiska initiativ för att få i gång en utveckling i de östra kommundelarna är bland annat:
I S-budgeten finns särskilda medel för bland annat upprustning av friluftsbaden samt av parker och grönområden.
Byggföretag har bjudits in till ett möte i syfte att intressera och engagera dem för utbyggnad av bostäder i de östra kommundelarna.
De borgerliga partierna saknar konkreta utvecklingsförslag, och deras allierade Förnya Lund intresserar sig endast för stan. Ett M-lett styre, vars enda övergripande mål är besparingar, kommer inte att avsätta resurser för utveckling i Dalby, Genarp och övriga orter utan för Lunds stad.

Akram Heidari

Ronny Hansson

Gunnar Jönsson

Socialdemokraterna i Dalby och Genarp
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen