Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trafikverket deltar i upprustningen av Vellinge ängar

I nuläget pågår arbetet med att bygga ett resecentrum vid Vellinge ängar. Nya vindskydd och säkrare hållplatser vid motorvägen är en del av satsningen.

Vellinge ängar.Bild: Micaela Landelius
I våras startade förvandlingen av området runt Vellinge ängar som på sikt ska få nytt torg, bullerskydd, pendlarparkering och cykelgarage. Tryggare och snyggare hållplatser är en del av den satsningen.
Trafikverket ansvarar för hållplatsen som ligger på den västra sidan av motorvägen, och Vellinge kommun sköter åtgärderna på östra sidan. Planen är att sätta upp större och bättre vindskydd och se över plattformarna.
Samtidigt satsar Trafikverket också på att åtgärda tunneln under motorvägen. Målsättningen är att skapa en bättre passage för fotgängare och cyklister. Eftersom det ofta blir översvämningar på platsen vid regnoväder kommer man också att se över pumpstationen.
Trafikverket räknar med att påbörja sin del av arbetet nästa år. Förhoppningen är att allt ska vara klart 2020.
Gå till toppen