Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vargstaty gör Hitlerhälsning mot främlingshat

Statyn av en varg som gör en Hitlerhälsning framför Karl Marx-monumentet i Chemnitz i östra Tyskland.Bild: Jens Meyer/AP/TT
Tio bronsstatyer föreställande en ilsken varg som gör en Hitlerhälsning har satts upp i Chemnitz i delstaten Sachsen i östra Tyskland. Statyerna, som gjorts av konstnären Rainer Opolka, är en protest mot främlingsfientlighet och det ökade hatet i samhället, skriver BBC.
Våldsamma, högerextrema protester bröt ut i Chemnitz i slutet av augusti efter att en tysk 35-årig man dödats vid en stadsfest. Två migranter sitter häktade misstänkta för dådet.
På torsdagen dömdes en 33-årig man som deltog i protesterna till åtta månaders villkorligt fängelse och drygt 20 000 kronor i böter för att ha gjort en olaglig Hitlerhälsning, rapporterar AFP. Ytterligare en man står åtalad för liknande anklagelser.
Gå till toppen