Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Är det inte dags att lära cyklisterna trafikreglerna?

Vi kan inte ha en grupp av trafikanter som skapar sig sina egna trafikregler, skriver Anders Andersson.Bild: Jon Olav Nesvold
Kommer körande på Östra Förstadsgatan i Malmö, passerar Värnhemstorget och korsningen med Pilgatan/Kungsgatan. Det finns en cykelbana med en obevakad cykelpassage. På grund av trafiksituationen framför jag min bil i ytterst låg fart. Från höger kommer en cyklist som har väjningsplikt. Kvinnan på cykeln blir väldigt upprörd över att jag blockerar hennes framfart. Hon kör sitt framhjul, fullt medvetet och med uppsåt, in i bildörren. Jag vevar ned fönstret på passagerarsidan och undrar vad hon håller på med. Då försvinner hon bakom bilen och slår med kraft sin hand i bilen. Jag går ut ur min bil och frågar vad hon håller på med. I det läget har cyklisten valt att bara lämna platsen. I min bil sitter förutom jag, även min dotter som blir skräckslagen och gråter. Hon frågar:”varför slår hon på bilen?”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen