Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Haudum gav Pantern arbetsro: ”Skönt med en seger”

Pantern tog sin första seger under försäsongen då Västervik bortabesegrades med 4-2.
Efter fyra raka förluster var det Panterns österrikare – Lukas Haudum – som genom två mål i sista perioden fixade lite andrum med en vecka kvar till starten av Hockeyallsvenskan.
Lukas Haudum blev tvåmålsskytt för Pantern.Bild: PETTER ARVIDSON
– Skönt med en seger även om träningsmatcherna inte är så jätteviktiga. Det viktiga var att spelet börjar sitta, sa Panterntränaren Viktor Stråhle.
Västervik tog ledningen efter 16.02 i den första perioden. Pierre Gustavsson slog in pucken bakom Jonatan Bjurö i Panternmålet i spel sex mot fyra.
Strax innan periodslutet kom 2-0 för Västervik genom Niklas Enberg.
Pantern kom tillbaka i den andra perioden. Fyra minuter in rundade Erik Nyström Röglelånet Emil Kruse i Västerviks mål och tryckte in 1-2.
Efter 19.15 var det dags för kvittering genom Alexander Pettersson i spel fyra mot fyra.
I mitten av den tredje perioden steg Lukas Haudum in i handlingen på allvar. Först lurade han till sig pucken och kom ensam med Kruse, som parerade men Haudum slog in sin egen retur. Dryga tre minuter från matchslutet slöt Haudum 4-2 från blå linjen.
– Han var stark. Alexander Pettersson svarade även för ett stort jobb i det tysta. Bakåt gjorde vi ett styrkebesked. Power play kunde varit bättre, annars är jag nöjd, sa Panterntränaren Stråhle.
Pantern spelar sin sista träningsmatch på söndag borta mot Karlskrona innan det är dags för seriepremiär i Hockeyallsvenskan borta mot Vita Hästen kommande fredag.
Gå till toppen