Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Slutfikat på Manhattan

Sötebrödsdagarna är över för den svenska kafékedjan Fika i New York. Kanelbullar av svenskt snitt var en av hörnstenarna i den tidigare framgångsrika verksamheten, som under en tid hade 20 kaféer på Manhattan. Arkivbild.Bild: Hasse Holmberg / TT
Den svenska kafékedjan Fika, som har flera kaféer runtom i New York, har lämnat in en konkursansökan, skriver New York Post.
Företaget startades av entreprenören Lars Åkerlund som tillsammans med sin dåvarande affärspartner David Johansson öppnade sitt första kafé 2006. Konceptet med kanelbullar och svenskt kaffe blev framgångsrikt och företaget expanderade i hög fart. Som mest hade man 20 kaféer på Manhattan. Men sedan blev tiderna tuffare och Fika tvingades bomma igen ett flertal av sina lokaler.
I mars förra året hade man verksamhet på 14 adresser. I dag finns blott sju av Fikas kaféer kvar och nu står det alltså klart att det är färdigfikat för gott. I konkursansökan framgår det att företaget har skulder på 10-50 miljoner dollar samtidigt som tillgångarna inte uppgår till mer än omkring en miljon dollar.
Gå till toppen