Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hon spelade Bach med nio fingrar

Verkar det svårt att spela piano? Tänk fyrhändigt, eller trippeltandem. Eller spel med nio fingrar av tio. Jessica Lin klarade det sistnämnda trots att hon fick tänka om.

”Jag gillar klassisk musik mest. Den är inte sämre än hiphop eller nutidsmusik”, säger Jessica Lin, som spelade trots ett skadat finger.Bild: Hussein El-Alawi
Limus musikskolas Young Academy ställde ut tre elpianon vid AF-borgen och lät klassisk musik flöda ut över Lundagård, där studenter nyss låtit sina högtalare dundra.
Efter Bachs Rondo för två pianon frågade musikaliska ledaren Gabriele Katthän hur många fingrar publiken trodde hade spelat.
– Tjugo, hördes det från flera håll.
Men nu var det ju bara nitton.
– Jag råkade skära mig på en metallbit. Jag vill verkligen spela. Det är obekvämt att leva utan att spela, sa Jessica Lin till Sydsvenskan.
Sen spelade hon Spansk serenad av D Alexander som en av fyra pianister på tre pianon och lät andra fingrar göra det som vänster pekfinger för ögonblicket inte kunde.
Om de ovanliga sätten att spela piano – som exempelvis Mussorkski samtidigt på tre pianon –säger Gabriele Katthän:
– Det är hisnande svårt.
”Det är väldigt roligt att spela tillsammans med andra”, säger Jessica Lin, som sluppit bandage men fortfarande hade ett finger som var för svagt för att spela.Bild: Hussein El-Alawi
Gå till toppen