Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning i Oxie – boende befann sig i beskjuten lägenhet

Ett eller flera skott avlossades mot en bostad i Oxie under söndagskvällen. Ett skott gick in genom ett fönster. Det fanns minst en person i bostaden och polisen rubricerar skottlossningen som mordförsök.

Minst en person befann sig i den aktuella bostaden när skotten avlossades men personen träffades inte.Bild: Patrick Persson
Fem till sex skott hördes avlossas vid 23.15-tiden.
Ett flertal polispatruller befann sig då redan i Oxie på grund av bilbränder under kvällen. Poliserna hörde skotten och körde iväg för att lokalisera dem.
På Lergodsvägen hittades kulhål i ett fönster. Enligt uppgift ska det också vara skador på den omgivande fasaden efter misstänkt skottlossning.
Ingen person ska ha skadats vid skottlossningen.
Polisen spärrade av ett område där skottlossningen misstänks ha skett.
Under natten har polisen arbetat på platsen, bland annat har tekniker undersökt lägenheten och förhör har hållits med vittnen och målsägare.
Tidigt på måndagsmorgonen hade polisen inget nytt att delge allmänheten i ärendet.
— Det här ärendet är överlämnat till jourförundersökningsledare, men mig veterligen har vi ingen frihetsberövad som misstänkt, säger Erik Jeppsson, regionvakthavande polisbefäl vid 05-tiden.
Polispersonal med förstärkningsvapen från polisens ordningsgrupp sökte i närområdet efter skytten eller skyttarna.Bild: Patrick Persson
Polis med hund sökte i närområdet utan att få upp något spår efter gärningsmännen. Polispersonal spärrade sedan av ett gräsparti utanför den lägenhet som beskjutits.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen