Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skottlossning mot restaurang i Trelleborg – en gripen och släppt efter förhör

På tisdagen sköt någon mot en restaurang på Algatan i centrala Trelleborg. Minst fyra skott avlossades och polisen grep en man under natten. Han släpptes efter förhör.

En skottlossning skedde mot en restaurang på Algatan sent på tisdagskvällen.Bild: Patrick Persson
Polisen fick in ett larm om en skottlossning mot en restaurang på Algatan i Trelleborg klockan 23.44. När polisen kom fram till restaurangen kunde patrullerna på plats konstatera att lokalen träffats av flera skott.
– Det är rätt mycket folk utanför restaurangen och en personal därinne, säger Ann-Christin Sjöbeck, polisens utredningsledare.
– Vi får rätt snabbt klart för oss att gärningsmännen kommit på moped. Att de var två stycken och att de har varit maskerade. Nu varierar vittnesuppgifterna om maskeringen en del – så vittnena har inga tydliga signalement att ge.
Minst fyra skott hade avlossats in i restaurangen genom en fönsterruta. Inga personer skadades av beskjutningen.
Ett område runt restaurangen spärrades av i väntan på polistekniker och vapenhund. Teknikerna arbetade med brottsplatsundersökningen in på onsdagsmorgonen.
Bild: Patrick Persson
De två gärningsmännen kan enligt vittnena ha haft hjälmar, uppdragna huvor eller rånarluvor. Att vittnesmålen varierar så är typiskt vid snabba händelser med våldsamma inslag. Männen, som det troligen rör sig om, försvann norrut från platsen efter att de avlossade skotten.
Kort efter skottlossningen kom det ett larm till räddningstjänsten om en brinnande moped vid Pärongatan i Trelleborg, drygt en kilometer ifrån brottsplatsen. Om det rör sig om samma moped som användes vid skottlossningen är fortfarande oklart.
Bild: Patrick Persson
Under natten jobbade polisen med att genomföra husrannsakan på flera platser i jakten på skytten. Utredningen ledde polisen fram till en man i 25-årsåldern som greps.
Han sattes i förhör under natten men släpptes på morgonen, vilket Trelleborgs Allehanda var först att berätta om.
– Men misstankarna är inte på något sätt avskrivna, säger Ann-Christin Sjöbeck.
Bild: Patrick Persson
Polisen rubricerar skjutningen som mordförsök och har också upprättat en anmälan om grovt brott mot vapenlagen.
Polisens brottsplatsundersökare var klara med sitt arbete på och omkring brottsplatsen vid 06-tiden på onsdagsmorgonen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen