Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efterkarnevalen – ett visuellt äventyr för 3 000 personer

Självlysande svampar, maneter med långa trådar och blommor som i filmen ”Avatar”.
Den stora Efterkarnevalen i Lund på lördag på Sankt Hans backar drar åt det psykedeliska.

Maneter ska simma runt bland de andra partydjuren. De är tillverkade med limpistol, bubbelplast och paraply. Maja Cronert håller i en av dem.Bild: Ingemar D Kristiansen
Arrangörerna bakom festen, för alla som gjorde Imaginalkarnevalen i maj, hoppas att uppåt 3 000 karnevalister ska roa sig mellan klockan 16 och 02.
De fantasieggande dekorationerna som ska skapa stämning i tälten på Sankt Hans backar har fötts i just de lokaler på Kemicentrum där karnevalen förbereddes.
Fogskum blir koraller, genomskinliga paraplyer förvandlas till maneter och hönsnät bildar stomme till stora svampar. UV-lampor ska få allt att lysa i mörkret, där också självlysande såpbubblor ska segla omkring.
– Mycket går att skapa av ingenting, säger Sofie Seldén Andréasson, som läser företagsekonomi och kommunikation vid Lunds universitet.
30 ”chefer” har arbetat med förberedelserna till Efterkarnevalen, som fanns i tankarna redan när Lundakarnevalen 2018 var slut.
Artisterna E-Type och Amwin är bokade, det blir disco och en stor karnevalsshow av det bästa från nöjena.
Kommer deltagarna ihåg vad de sa på scenerna i maj?
– Ja det hoppas jag. Om de inte minns har de sina gamla manus och lite inspelningar att kolla på. Men de har gjort det 20 gånger på tre dagar, så det lär nog sitta, säger Gustaf Linton.
Han ansvarar för öltältet och logistiken kring showen och studerar till läkare.
Efter en period med veckomöten på kuddar på golvet har arbetet med förberedelserna intensifierats mot slutet.
– Vi har lagt uppåt tio timmar om dagen den här veckan. Jag har inte pluggat alls, säger Ellen Glad.
Hon är Efterkarnevalens projektledare och siktar på en master inom organisation.
Lysande idéer blir party när festfixarna tänker till, fr v Ellen Glad, Gustaf Linton, Maja Cronert, Sofie Seldén Andréasson. Lampskärmarna kommer från loppis och ska kopplas till ljusslingor i partytält.Bild: Ingemar D Kristiansen
Massor av blommor ska lysa i neonfärg. Ellen Glad är projektledare för Efterkarnevalen.Bild: Ingemar D Kristiansen
Fogskum förvandlas till ett korallrev. Sofie Seldén Andréasson vet att nästan ingenting kan se mycket ut om man tänker rätt.Bild: Ingemar D Kristiansen
Gå till toppen