Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skatter är Reinfeldts recept för en hållbar värld

En aktiv skattepolitik är nödvändig för att skynda på omställningen till en mer hållbar värld. Det menar tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt som idag talar på konferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg. Problemet är bara att det inte räcker med skatter - näringslivet måste bidra på flera sätt, enligt Reinfeldt som säger till 8till5 att han är klimatengagerad sedan länge.

Fredrik Reinfeldt framträdde på hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow under torsdagsförmiddagen.Bild: Thomas Frostberg
– Forskarna vet precis vad vi ska göra, införa koldioxidskatt och helst globalt. I realiteten är det bara några få EU-länder som gjort det, men skattepolitiken borde användas till detta, förklarar Fredrik Reinfeldt under sitt föredrag på hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow som arrangeras i Helsingborg under torsdagen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen