Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

27-åring anhållen för Oxiebrand

På fredagen anhölls en 27-årig man som misstänkt för söndagens bilbrand i Oxie. Polisens extra insats i området fortsätter som planerat hela helgen.

Bilen som sattes i brand på Oshögavägen i söndags blev totalförstörd.Bild: Patrick Persson
Mannen bor själv i Oxie. Han hämtades in till förhör under fredagsförmiddagen efter vad polisen kallar ett "intensivt utredningsarbete" den gångna veckan. Han misstänks för en fall av skadegörelse genom brand på Oshögavägen i söndags.
Läs också Två nya bilbränder i Oxie – polisen letade med hund
Enligt vad Sydsvenskan erfar finns det mycket tydlig bevisning som knyter mannen till platsen vid tiden för branden.
Lokalpolisområdeschef Erik Jansåker vill inte berätta vad det rör sig om för bevis.
– Men det ser bra ut i alla fall för den här branden, som vi ser det, säger han.
– Och vi kommer att fortsätta jobba därute trots anhållandet.
Mannen är anhållen på skälen recidiv [risk för att begå nya brott] och kollusion [risk att han förstör bevis], vilket talar för att han misstänks för fler av den rad bränder som drabbat Oxie, särkilt Oshögavägen med omnejd, de senaste veckorna och månaderna.
Det juridiska problemet här är att om mannen skulle erkänna det brott han sitter anhållen för, så blir det svårt att hålla honom fortsatt inlåst. Skälet "kollusion" faller då bort. Återstår att övertyga rätten att han skulle återfalla – begå nya bränder – på fri fot.
Enligt Sydsvenskans uppgifter är det den 27-åring som länge varit huvudmisstänkt för dåden som nu är anhållen.
Läs också Polisens huvudspår om Oxiebränderna: tidigare häktad – som erkände men släpptes
Han åkte fast för flera brott förra hösten, men kunde inte överbevisas utan släpptes, trots att han erkände ett av brotten.
Endast ett erkännande räcker inte för att fälla någon. Och den gången hade alla tänkbara bevis totalförstörts i lågorna.
Gå till toppen