Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas Frostberg: Thomas Frostberg: Skattekramaren Reinfeldt har en viktig poäng

Fredrik Reinfeldt chockade nog en och annan när han under torsdagen kom ut som skattekramare på hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg. Men faktum är att han har en poäng: det krävs en mer aktiv skattepolitik när klimathotet är överhängande och de åtgärder som sätts in inte har tillräckligt snabb effekt. Att förstöra jorden måste helt enkelt börja kosta för den som gör det.

Fredrik Reinfeldt talade sig varm för skatter som effektivt verktyg för att hantera klimathotet vid en konferens i Helsingborg på torsdagen. Sydsvenskans ekonomikrönikör Thomas Frostberg ser en viktig poäng i det den förre statsministern säger.
Nej, han sa inte att det är häftigt att betala skatt. Men det var inte långt ifrån och åtminstone så nära Mona Sahlins klassiska uttalande som en tidigare partiledare för Moderaterna nog någonsin kommer att komma.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen