Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosengård vann vindpinad match

Stormvindarna på västkusten gjorde matchen svårspelad för både hemmalaget Vin(d)berg (förlåt) och FC Rosengård, som hade vinden i rygget och därmed spelövertag i varsin halvlek. Vinberg hade den första, med undantag av de allra första tio minuterna.
– Det var svårt att slå bort bollen i försvar, man fick liksom inte loss den. Vinden påverkade jättemycket idag, så fort bollen fick lite höjd ändrade den riktning, konstaterade Rosengårds tränare David Roufpanah.
I andra halvlek var matchbilden den motsatta: efter inledande bra minuter med stort bollinnehav för Vinberg, tog Rosengård över mer och mer och lyckades till slut också sätta 0–1 men en kvart kvar av ordinarie tid genom Ismael Hussein. Men det var inte slut där. Hemmalaget kvitterade bara minuter senare, innan Zia Sakirovski kunde slå in en andraboll i straffområdet och avgöra matchen.
– Vi var skarpare i sista tredjedelen idag, men på det stora hela var det en konstig match med tanke på vinden. Skönt att vinna i alla fall, tyckte David Roufpanah.

Division 2 västra Götaland HERR

1
Vinbergs IF
  • (0-0)
2
FC Rosengård 1917

Målskyttar

    • Ismael Hussein
    • Zia Sakirovski
    Gå till toppen