Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tårgasattack mot polisen – man anhållen

Polisstationen i Gävle utsattes för en tårgasattack. Arkivbild.Bild: Daniella Backlund/SvD/TT
Polisstationen i Gävle utsattes för ett attentat under natten till lördagen då en man kastade in en tårgasgranat i garaget till arrestintaget. En misstänkt greps kort därefter och har anhållits misstänkt för sabotage och våld mot tjänsteman.
– En polisbil var på väg in i arrestintaget och garagedörren öppen när en gärningsman kastade in en tårgasgranat, in i garaget efter bilen, säger Pär Olsson, RLC-befäl vid polisregion Mitt.
Ingen polispersonal skadades men röken spreds in i garaget och till viss del in i arrestintaget. Räddningstjänsten kom till platsen för att vädra ut röken.
Gärningsmannen försvann från platsen på moped, flera polispatruller sattes in i spaningsarbetet och den misstänkte kunde efter en kort tid gripas i närheten av polishuset, uppger polisen.
Mannen är i 35-årsåldern och anhölls efter förhör av åklagare.
Under dagen fortsätter utredningsåtgärderna med bland annat förhör, brottsplatsundersökningar, teknisk undersökning samt husrannsakan.
Gå till toppen