Den innehåller bröd, sallad och ketchup. Men även mer okonventionella ingredienser som surströmming, vaniljglass, ostbågar, makrill, banan och leverkorv.
– Börjar du med att bre på Kalles kaviar? säger Jonas Nilsson, som driver restaurangen Rost i Ängelholm tillsammans med sin bror Jim Nilsson.
Jonas Nilsson är van vid att komma tvåa. Han knep andraplatsen i såväl tv-programmet Dessertmästarna som i matlagnings-OS.
Annons
Annons
Men på tisdagen bestämde han och kompisen Andreas Hagelkvist sig för att, som ett pr-trick och en kul grej, sätta ett rekord.
– Vi kollade upp vilken som var världens dyraste hamburgare. Och världens största. Men det kändes inte som något någon skulle äta här i Ängelholm.

Burgaren kommer inte att finnas på menyn hos Rost.
Bild: Niklas Gustavsson

Hemligheten med en riktigt äcklig hamburgare är bland annat fisk och glass.
Bild: Niklas Gustavsson
Då föddes idén om att sätta ihop Sveriges, eller till och med världens, äckligaste burgare.
Känns det inte fel i kockhjärtat att sätta ihop en så äcklig rätt?
– Som kockar är vi vana vid att sträva efter att skapa mat som är sjukt god. Men man behöver inte vara så strikt, man kan laga bra mat och ändå ha lite humor. Egentligen har det här inte med Rost att göra, det är en intern grej.
På tisdagen provsmakades maträtten. För säkerhets skull utomhus. Hamburgaren kommer dock inte att ta sig in på menyn.
– Men om det är någon sjuk människa som vill testa den så ska vi lösa det, säger Andreas Hagelkvist.
Så hur smakar den?
Äckligt, kan tidningens utsände konstatera.
Och de provsmakande lyckas inte äta upp.