Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

IT-bolaget Jayway köps upp av fransk företagsgrupp

Den franska företagsgruppen Devoteam förvärvar IT-bolaget Jayway med 240 anställda och huvudkontor i Malmö.

Philip Kron är vd för Jayway.Bild: Pontus Tideman
Samgåendet uppges stärka båda parter. Inte minst i Danmark där både Devoteam och Jayway har verksamheter som väntas skapa värde för den gemensamma kundkretsen.
Philip Kron är vd för Jayway.Bild: Fredrik Norrlid
– Förvärvet är ett steg i ett pågående generationsskifte där Jayways grundare närmar sig pensionsåldern. Sedan känner vi Devoteam sedan tidigare och har jobbat ihop genom våra respektive verksamheter i Köpenhamn, säger Philip Kron, vd för Jayway.
Franska Devoteam är en internationell företagskonstellation med 6 500 medarbetare i 18 länder, med engagemang inom bland annat digital affärsutveckling och management. Jayway har 120 medarbetare på huvudkontoret i Malmö, 35 i Köpenhamn och cirka 30 i Stockholm, medan resterande kolleger i it-bolaget har placering i Halmstad och Silicon Valley i USA.
Med förvärvet av Jayway får Devoteam sammanlagt 240 digitala specialister och designers, som nu blir en del av den franska aktörens satsning på den svenska marknaden.
– Planen framöver är dels att tillsammans bygga en starkare Öresundsenhet i Malmö och Köpenhamn. Sedan ska vi även satsa rejält i Stockholm där Devoteam ser en jättepotential, och även i Norge där bolaget har närvaro i Oslo, säger Philip Kron som blir chef för Devoteams svenska verksamhet med det nya namnet Jayway by Devoteam.
Samtliga medarbetare på Malmöbolaget har informerats om det stundande ägarskiftet.
– Personalen har haft på känn att det kommer att hända något kring bolaget, med tanke på att grundarna börjar komma till åren. Transaktionen kommer heller inte att leda till någon som helst nedskärning, tvärtom. Sedan kommer den största tillväxten att ske i Köpenhamn och Stockholm, säger Philip Kron.
Affären slutförs i början av oktober efter sedvanliga godkännanden från konkurrensmyndigheter. Då tar Devoteam inledningsvis över 75 procent av ägandet i Jayway, med option och skyldighet att köpa resterande 25 procent inom ett par år. Köpeskillingen hålls hemlig.
Läs mer: IT-bolag i Malmö kraftsamlar kring virtuell verklighet
Läs mer: Ny koncernchef på Jayway – ska anställa fyrtio till i år
Gå till toppen