Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Skånsk livsmedelsjätte nyanställer ett 60-tal personer

Fram till årsskiftet ska Bergendahls Food rekrytera ett 60-tal personer till bolagets centrallager i Hässleholm. Nyanställningarna ska möta livsmedelsjättens satsning på e-handel med fullskaligt sortiment.

Bild: NORA LOREK / TT
Idag jobbar 300 personer på Bergendahls Foods centrallager i Hässleholm. Men inför bolagets kommande lansering av en e-handel, med ett fullskaligt sortiment och dagen-efter-leveranser, ska personalstyrkan utökas till cirka 360 personer.
– Det är inte ofta som vi rekryterar så pass många personer på en och samma gång. Vi söker i första hand personer med truckkort som kan börja hos oss omgående, säger Mathias Reimer, lagerchef på Bergendahls Food i Hässleholm.
Det är dock inte helt lätt att locka till sig nya medarbetare.
– Genom åren har det blivit lite svårare med rekryteringen. Vi är en stor arbetsgivare i en liten stad, och det är knappast så att det står en massa potentiella lagerarbetare som bara väntar på att få jobb, säger Mathias Reimer.
Enligt Mathias Reimer bottnar utmaningen bland annat i konsumenternas varierande inköpsbeteende, vilket gör det svårt för livsmedelsbolaget att få till stånd en jämn lagerproduktion.
– Det har lett till att vi har ett ökat behov av deltidsanställningar. Sedan ser vi gärna att sökanden har viss erfarenhet av lagerarbete, säger Mathias Reimer.
Läs mer: Skånsk dagligvarujätte nysatsar på e-handel
Gå till toppen